Januári moziajánló

Egyetlen mozirajongó sem fog unatkozni az új esztendő első hónapjában, de a nagy filmstúdiók produkciói mellett inkább néhány kevésbé ismert mozifilmre hívnánk fel a figyelmet.

A nagy fal (január 5.)
A film, amely nem akar többnek látszani, mint ami. Ne várjon senki dokumentumfilmet, ám látványos akciót és kalandot igen.

 


A számolás joga (január 6.)
A hónap kellemes meglepetése lehet a korábban a St. Vincent című keserédes vígjátékkal már bizonyító Theodore Melfi valós eseményekre alapuló filmje.

 


Utazók (január 12.)
Remek külcsín, ígéretes előzetes, rejtélyes sci-fi. Sajnos hiába a remek színészpáros, ha a történet papírvékonyságú.

 


Széttörve (január 19.)
Nem tagadjuk, de M. Night Shyamalan új filmjének sztorija egyelőre megvett minket. A rendező eddigi filmjei a hullámvasutazásra emlékeztettek, reméljük ismét felfelé vezet az út. A főszerepben az X-Men filmekből ismert James McAvoy-jal.


xXx: Újra akcióban (január 19.)
12 év után folytatódik Vin Diesel darálós sorozata – egy igen közepes első, valamint egy alig értékelhető második rész után. Most csak jobb jöhet.

 


Az éjszaka törvénye (január 26.)
Ben Affleck eddig minden rendezésében azt bizonyította, hogy a kamera mögött dolgozva sokkal többre képes, mint színészként. Az 1920-as években játszódó krimiben a főszerepet is vállalja „Géza” és sajnos nem is feltétlenül működik a dolog.

 


A Kaptár: Utolsó fejezet (január 26.)
A Resident Evil videójáték sorozatból készült filmnek immár a 6., és úgy tűnik utolsó része érkezik a hónap végén. A zombiáradat folytatódik.


Egy kutya négy élete (január 26.)
W. Bruce Cameron 2010-es nagysikerű, szívszorító könyvének filmes adaptációja.


Animációs filmek

 

A vörös teknős (január 12.)
A Studio Ghibli az animációk csimborasszója, így nem meglepő, hogy a japán stúdió közreműködésével készült filmben igazi csodára lelhetünk – nemcsak gyerekeknek!

 


Balerina (január 19.)
Az árvaházban élő fiatal Félicie-nek a legfőbb vágya, hogy híres balerina legyen.

 


Életem Cukkiniként (január 26.)
Claude Barras rendező debütáló filmje, egyből nem hétköznapi képi világgal.

Európai filmek

Mártírok (január 12.)
Marius von Mayenburg drámaíró művéből már itthon is ismert színdarab, ezúttal egy érdekesnek tűnő orosz dráma készült belőle.


Őrült boldogság (január 12.)
A díjesővel jutalmazott nem hétköznapi szituációból induló francia-olasz vígjáték az Esélylesők rendezőjétől.

 


Ez csak a világ vége (január 19.)
A 13. Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon már szeptemberben bemutatott, a nagyközönség számára most nyilvános Xavier Dolan legújabb drámája – ezúttal sztárparádéval.


Utazás apánkkal (január 19.)
Már most az év egyik legjobb európai filmjei között emlegetik a ’60-as évek Kelet-Európájában játszódó magyar-német-román-svéd koprodukciós filmet.


Az állampolgár (január 26.)
Érzékeny témát feszeget Vranik Roland filmje, amely viszont önmagában is megállja a helyét. A hónap legerősebb magyar filmjének ígérkezik.


 

Hozzászólás
Tetszett? Ossza meg ismerőseivel!

You may also like...