Májusi moziajánló – 2. hét


Hét film is bemutatásra kerül május második hetében, lássuk az előzeteseiket!


Arthur király: A kard legendája (május 11.)

Jókora várakozás előzi meg Guy Ritchie legújabb nagyjátékfilmjét. Az ezredforduló két kultfilmjét (A Ravasz, az Agy és a két füstölgő puskacső; Blöff) követően hullámvölgybe kerülő rendező legutóbb Az U.N.C.L.E. emberével kellemes meglepetést okozott, ezúttal pedig az 5. századba ültetve igyekszik a korábban bevált elemeket bevetni.


Csápi, az óceán hőse (május 11.)

Nem kell túl nagy képzelőerő, hogy felismerjük a Némó nyomában utánérzés ebben a spanyol animációban, amelyben Csápi, a fiatal polip új lakóhelyet keres barátaival.


Ó, anyám! (május 11.)

A vegyes megítélésű stand-up humorista Amy Schumer második főszerepe a mozivásznon, a műfajából adódóan viszont az igazi poénok ezúttal is gyakran elvesznek a magyar szinkronos verzióban. Goldie Hawn viszont 15 éves szünet után szerepel ismét mozifilmben! Az internet népe nagyon lehúzza közös filmjüket, amelyben az anya-lánya páros Dél-Amerikában keveredik mindenféle vicces jelenetbe.


Ricsi, a gólya (május 11.)

Újabb kedves állatos animáció, amelyben az árva verebet gólyák nevelik fel, ám a költözés idején hátra kell hagyniuk Ricsit, aki viszont egy szedett-vedett társasággal mégis útnak indul.


Az utolsó család (május 11.)

Két különc művész (a szürrealista festő apa és hírhedt DJ fiú) életén keresztül követhetjük Lengyelország közel harminc évét a hetvenes évek végétől ebben az életrajzi ihletésű drámában. Kelet-Európa nagy változásait szinte csak a család (azon belül az erős személyiségű férfiakat elviselni próbáló nők) szemszögéből láthatjuk.


Vademberek hajszája (május 11.)

Több, mint egy évvel a világpremiert követően Magyarországon is a mozikba kerül az új-zélandi film. De abszolút igaz, hogy jobb később, mint soha! Tavaly ugyanis az év egyik legnagyobb meglepetése volt a lázadó kisfiú és nevelőbácsikája kalandja. A filmet az a Taika Waititi rendezte, aki 2014-ben a Hétköznapi vámpírokkal robbant be igazán, de idén ő rendezi a Marvel legújabb Thor filmjét is.


Vad észak – Mese az ezer tó országából (május 11.)

Csodálatos dokumentumfilm a finn tavakról, természetről, mítoszokról, hiedelmekről. Egyértelműen a „látni kell” kategória.


 

Hozzászólás
Tetszett? Ossza meg ismerőseivel!

You may also like...