Augusztusi moziajánló – 4. hét

Lassan véget ér a nyári uborkaszezon, ez a mozis felhozatalon is érződik!


Amityville: Az ébredés (augusztus 24.)

Az elmúlt évekhez képest megsüvegelendő, hogy egyre gyakrabban érkeznek horrorfilmek a magyar mozikba is. Az amerikai Amityville városa eddig már több mint tucatnyi alkalommal adott „otthont” hátborzongató filmeknek – először 1979-ben Jay Anson azonos című könyvének adaptációjában. Érdekesség, hogy az akkori részből Stanley Kubrick is merített a kultuszfilmmé váló Ragyogáshoz.


Fiú a vonaton (augusztus 24.)

A magyar-amerikai koprodukciós film nem annak indul, de egy hamisíthatatlan road movie lesz, hátborzongató thriller érzéssel. A hazánkba visszatérő rendezőt felkeresi egy állítólagos egykori statiszta, aki szép lassan elkezdi furcsábbnál furcsább helyzetbe hozni őt…


Logan Lucky – A tuti balhé (augusztus 24.)

A karrierje csúcsút a 2000-es évek elején élő Steven Soderbergh Oscar-díjas rendező (Ocean’s Eleven-sorozat, Traffic, Erin Brockovich) ismét óriást dobbantott. Igazi rablásos zsánerfilm, ám mégis működik. Köszönhetően persze a kifejezetten kiváló szereplőgárdának (Daniel Craig, Adam Driver, Channing Tatum, a mellékszerepekben pedig például Hillary Swank). A nyári uborkaszezon végéhez közeledve ismét egy erős film!


Sokkal több mint testőr (augusztus 24.)

Lehet, hogy bűnös élvezet, de akkor is! Kifejezetten érdekes az az agyatlan rohanás, amely felhőtlen szórakozást ígér a nyár utolsó napjaiban. Ritka, de jár a piros pont a magyar címért is a forgalmazónak. Samuel L. Jackson továbbra is kellően „badass”, Ryan Reynolds is hozza a komolytalan testőr figuráját – a páros tökéletesen működik.


Hozzászólás
Tetszett? Ossza meg ismerőseivel!

You may also like...