Szeptemberi moziajánló – 3. hét

Szinte minden stílus kedvelői találnak filmet szeptember harmadik hetében a mozikban.


47 méter mélyen (szeptember 21.)

Vannak helyzetek, amikor már az elején tudjuk, hogy ennek nem lesz jó vége. A két fiatal lány mexikói nyaralásuk során kipróbálják az óceán mélyén a cápamegfigyelő ketrecet. A baj azonban hamar bekövetkezik, az oxigén és a türelem pedig fogy…


Hetedik alabárdos (szeptember 21.)

Élete lehetőségét kapja meg az addig mellőzött színész, amikor egy társulat vezetője lehet és végre megküzdhet álmai darabjáért. A helyzet persze nem ilyen egyszerű, főleg, ha többek között a színház épületére különböző körök is „pályáznak”.


Isten hozott Németországban! (szeptember 21.)

Az elmúlt évek egyik legaktuálisabb témája a bevándorlás, mindez természetesen a filmművészetet is érintette. Már eddig is több film foglalkozott a témával (elég csak a tavalyi magyar Az állampolgárt, az Üdvözöljük Norvégiában!-t vagy az alig két hete bemutatott A remény másik oldalát említeni), ezúttal az igencsak érintett Németország a helyszín. A Hartmann család a nehéz időkben úgy dönt, hogy befogad egy menekültet; ennek persze nem mindenki örül.


A kairói eset (szeptember 21.)

Egy igazi fülledt, sötét thriller az arab tavasz kezdetén, amikor a korrupt egyiptomi rendőrség egyik nyomozója egy gyilkossági ügyet kap. A szálak viszont igen magasra nyúlnak, miközben a forradalom a küszöbön van. Az idei Sundance filmfesztiválon a legjobb nem amerikai film nagydíját kapta A kairói eset.


Kingsman: Az Aranykör (szeptember 21.)

Komoly várakozás előzte meg a Kingsman folytatását, hiszen a kivételes hangulatú kémfilm első része általános sikert ért el. A rendezői széket ezúttal is Matthew Vaughn foglalta el, akinek eddigi munkássága kivétel nélkül remek filmeket (Torta, Csillagpor, Ha/ver, X-Men: Az elsők és természetesen a Kingsman) eredményezett. Az első epizódban megismert brit csapathoz ezúttal pedig amerikai kollégáik csatlakoznak a világ megmentéséért. Azóta már eldőlt, hogy jövőre jön a harmadik rész is.


A LEGO Ninjago-film (szeptember 21.)

Itt az újabb Lego mozi, alig fél évvel a második rész, a Batman filmet követően.


Ultra (szeptember 21.)

Simonyi Balázs fotográfus, újságíró, színész, filmrendező és nem kiváltképp atléta. Saját fizikai határait feszegetve mutatja be a maratonfutást és -futókat. Egy inspiráló, katartikus élmény kitartásról, szenvedésről, sorsokról, örömről és bánatról.


Viktória királynő és Abdul (szeptember 21.)

Stephen Frears rendező (Veszedelmes viszonyok; Pop, csajok satöbbi; A királynő) igaz történetet feldolgozó filmje. Az idősödő Viktória királynő (Judy Dench) szokatlan barátságba kerül az egyik indiai inassal, Abdul Karimmal, amely bearanyozza napjait, de mindezt nem mindenki nézi jó szemmel.


 

Hozzászólás
Tetszett? Ossza meg ismerőseivel!

You may also like...