15 lélegzetelállító hely csodás kilátással


Világszerte számos olyan látványos helyet találhatunk, amelyektől eláll a lélegzetünk. Most lássunk ezek közül néhányat!


Híd a Dachstein gleccser felett, Ausztria

Az ausztriai Dachstein gleccser felett található a világ egyik legmagasabban fekvő hídja. A kilátás csodás, de ha tériszonya van, akkor nem a legjobb úti cél.


A Namíb sivatag találkozása az Atlanti-óceánnal

A dél-afrikai Namíb sivatagban található a világ leglátványosabb és legmagasabb dűnéje, amely összeér az Atlanti-óceán szélével. A látvány egyszerűen csodálatos.


Skye-sziget, Skócia

A Skóciában található Skye-sziget mindössze 8000 lakossal rendelkezik. A szigeten magas hegycsúcsok tornyosulnak, mocsárvidékek, vadregényes völgyek terülnek el, és mélybe szakadó tengerparti sziklákban gyönyörködhetünk. A sziget közepén helyezkedik el a Cuillins-hegység, melynek északi pereme előtt látható Skye egyik leglenyűgözőbb látnivalója, az Old Man of Storr sziklaalakzat.


A Tizenkét Apostol, Ausztrália

A Tizenkét Apostol Ausztrália, Victoria állam óceánpartja mentén található tanúkövek egymásutánja. Ezek az óriási, felhőkarcolókként kinövő oszlopok a Port Campbell Nemzeti Park látványosságai. Az Apostolok hátterében álló mészkőszikla falak 70 méter magasságig tornyosulnak, a sziklaoszlopok közül a legmagasabb 46 méter.


Bagan, Mianmar (Burma)

Az ősi Bagan városában buddhista templomok és monostorok sokaságával találkozhatunk. Réges-régen 10.000-nél is több aktív vallási központ is működött itt, de még napjainkban is nagyjából 2200 működik közülük. Ennek köszönhetően a tájkép semmi máshoz nem hasonlítható a Földön.


Victoria Peak, Hong Kong

A Hong Kong nyugati partján található Peak Victoria lenyűgöző kilátást nyújt az alvó városra. Aligha találhatnánk ennél látványosabb városi tájképet a Földön.


A Hold-híd, Tajvan

A Hold-híd Tajpej város Dahu Parkjának fő látványossága. Alkonyatkor a víz világítja meg a tájat, amely elbűvölő tájképet nyújt.


Dover fehér sziklái, Anglia

A híres doveri fehér sziklák több mint száz méter magas, hófehér fala jelzi Anglia partjait. Hetvenmillió évvel ezelőtt alakultak ki a sziklák, algákból származó mészanyagok maradékaként. Ez az óriási mészkő szikla Anglia kapuja. Ezen sziklák alapján kapta Anglia az ‘Albion’ nevet az ókori rómaiaktól (albus = fehér).


A troll nyelve, Norvégia

A troll nyelve egy hatalmas szikla, amely vízszintesen nyúlik ki a ba vezető szűk völgyek egyike fölé.  A különlegességét az adja, hogy a szikla a vízfelszín felett hétszáz méteres magasságban található, és mintegy húsz méter hosszan nyúlik ki a semmibe.

Bár a szikla teljesen biztonságos, mégis komoly szellemi kihívást kelt a tátongó mélység. A turisták mégis szívesen fényképezik le magukat a sziklanyelv végén.


Corcovado-hegy, Rio de Janeiro, Brazília

A 704 méter magas Corcovado-hegy tetején áll a Megváltó Krisztus szobra, Rio de Janeiro egyik jelképe, aki éppen áldásra emeli kezét.

“Isten hét nap alatt teremtette a világot, de a nyolcadik napon csak Rio de Janeironak szentelte magát” – így tartják a város lakói.


Húsvét-sziget

A három vulkánból kialakult Húsvét-sziget a Csendes-óceán déli részén Chile partjaitól 3600 kilométerre található.

A Húsvét-sziget (Isla de Pascu) nevet onnan kapta, hogy 1772-ben a Holland Nyugat-Indiai Társaság expedíciójának vezetője Jacob Roggeveen Húsvét vasárnap fedezte fel.


Melissani barlang, Kefalónia sziget, Görögország

A görög mitológia szerint a barlangban maguk a nimfák laktak. A barlang már több ezer évvel ezelőtt létrejött, amikor a kamrák egyike beomlott, így hozva létre a B-alakú elrendezést, amelynek egyik felébe besüt a nap, a másik részében pedig csodálatos cseppkövekkel tarkított boltívben gyönyörködhetünk. Az itteni tó vize érdekes keveréke a sós- és édesvíznek, mivel egyrészt természetes víztározóként is működik, de a mintegy 30 méter mély barlangrendszerbe tenger vize is beszivárog.


Kilimandzsáró, Tanzánia

Évente 40.000 turista mássza meg a Kilimandzsáró hegyet. Ez érthető is, hiszen a látvány már egészen messziről is káprázatos. A kilátás a hegy csúcsáról pedig leírhatatlan.


Kambrium Hotel, Svájc

A Kambrium Hotel a svájci Alpokban csodálatos környezetben található. A most bemutatott látványosságok közül talán erre a leginkább igaz a ‘lélegzetelállító’ kifejezés. A romantikus, hegyes-völgyes táj a tündérmesékbe illik.


 

Hozzászólás
Tetszett? Ossza meg ismerőseivel!

You may also like...