78 éves a hupikék szemű

1939. március 29-én született Mario Girotti vagy, ahogyan a világ ismeri Terence Hill. Az örökifjú, hatalmas népszerűségnek örvendő színész – a rajongók legnagyobb örömére – ma is aktív, jelenleg is új filmjét forgatja Spanyolországban. Pontosan ott, ahol annak idején közös karrierjük kezdődött Carlo Pedersolival.


Terence Hill alias Mario Girotti


Hazánkban leginkább a tavaly elhunyt Bud Spencerrel együtt készített filmjei tették ismertté, majd az elmúlt közel két évtizedben pedig a Don Matteo sorozatban láthatjuk hétről-hétre.

Az évtizedek során számtalan felhőtlen pillanatot okozott a közönségnek, de többek között mit is tudhatunk róla?

Hogy a neve: Senki, pedig olykor szerelmi vallomás hagyja el szűzi ajkait, de hát hupikék szeme van és ő a vadnyugat legnagyobb hamiskártyása. Ha kicsi a virsli, dühbe jön, szereti a nyugodt kocsmákat, kivéve, ha nem azok; hogy kicsit féltékeny Proustra, Baudelaire-re, Whitmanre, pláne Thomas Mannra, Beckettre és Joyce-ra, de szívesen művelődik és vesz egy-két órát Rioban, tudja, hogy a milliomosok egyszerre csinálják. Nem szereti, ha valaki Tangónak hívja magát a szamba országában, és a csökkentlátású baseball bírókat se, azt meg főleg, ha kispórolják a pisztáciát. Tudja, hogy jobb így, mintha lövöldözne az utcán, hogy mi mindenre jó a köles és bár váltólázas a bácsikája, de sok imát ismer (pláne, ha jelenti, hogy a távcső a tengerben van). 86 fokos a vére és néha olvasgatja a tenyerét, hasbeszélő is a rohadt strici, de akkor is ő a cuki Zsugabubus, aki tudja, hogy három feleség két férjnek sok zűrt okoz. A vörös szín ugyan néha megzavarja, de bármelyik agarat behozza az első helyre és megtáncoltat mindenkit, mint Fred Astair, hiszen Annapolisban végzett infinitezimális számításból (cum laude), ami, ha fej övé, ha írás megfelezik. Szerinte babból legyen inkább négy nyolc, főleg, ha „szuki” bab, és hiába mondja, kegyetlen világban élünk, mert egy egész árvaház imádkozik érte. Igazi keményfejű, de egyben a legjószívűbb tigriskölyök is.

Isten éltesse még sokáig!


Hozzászólás
Tetszett? Ossza meg ismerőseivel!

You may also like...