9 kihagyhatatlan szilveszteri film


Ha már végleg elege van az unalomig ismételt műsorokból a tv-ben, akkor íme néhány film, amelyeknek a középpontjában az új év, a szilveszter áll.


A 13-as rendőrőrs (Assault on Precinct 13, 2005)

Bezárása előtti utolsó napjaira „készül” a detroiti rendőrörs, amikor az év utolsó estéje nem a tervek szerint alakul. A feszült akció-thriller az 1976-os eredeti film remakeje Ethan Hawke főszereplésével szilveszteri köntösbe csomagolva.


A dicső tizenegy (Ocean’s Eleven, 1960)

Bár manapság inkább a kétezres években készült feldolgozásai ismertebbek az Ocean’s Elevennek, az 1960-as eredeti film is igazi sztárparádét hozott, többek között Frank Sinatra, Dean Martin vagy Sammy Davis Jr. főszereplésével. A sztori ráadásul igazi szilveszteri krimi-vígjáték, hiszen Danny Ocean (Frank Sinatra) és bandája éppen ekkor igyekszik lecsapni Las Vegasban.


A halál napja (Strange Days, 1995)

1999. december 31. Nemcsak egy új év, hanem a kétezres évek köszöntenek az emberiségre. Az utolsó órákig egyre nő a feszültség és a bizonytalanság ebben a virtuális valóságban játszódó filmben. Vajon tényleg itt a világvége?


Aranyláz (The Gold Rush, 1925)

Ki ne emlékezne Charlie Chaplin legendás filmjére és azon belül a klasszikus jelenetre, amelyben elfogyasztja cipőjét? Igazi kihagyhatatlan klasszikus az alaszkai aranyláz idejéből.


Harry és Sally (When Harry Met Sally…, 1989)

Ha a szilveszter varázsát és a romantikát kell vegyíteni, akkor nincs is jobb, mint Harry és Sally szerelmi története. Meg Ryan és Billy Crystal se veled, se nélküled kapcsolata végleg megváltozik, amikor megérkezik az új esztendő…


Legénylakás (The Apartment, 1960)

Vérbeli filmklasszikus a zseniális Billy Wilder rendezésében, valamint Jack Lemmon főszereplésével. Érdekesség, hogy Trauner Sándor (Alexandre Trauner), a film magyar származású díszlettervezője Oscar-díjat kapott munkájáért.


Szilveszter éjjel (New Year’s Eve, 2011)

Igazi sztárparádé fogad minket szilveszter éjjelén ebben a romatikus vígjátékban. A szerteágazó történetben mindenki igyekszik számot vetni az óévvel és megtalálni a legfontosabbat addig, amíg éjfélt nem üt az óra.


Szellemirtók 2. (Ghostbusters II, 1989)

Az öt évvel korábbi első rész folytatásában ismét a négy szellemirtóra van szüksége New Yorknak. Főleg akkor, ha egy megszállott festmény gonosz főhőse éppen elszabadul és még az új esztendő is hamarosan beköszönt…


Szerepcsere (Trading Places, 1983)

A klasszikus felhőtlen szórakozást ígérő vígjáték főhősei Dan Aykroyd és Eddie Murphy, akik alaposan megismerik egymás életét egy szerencsétlen (vagy éppen szerencsés) esemény következtében. Bár a szilveszteri buli nem a film fő eseménye, de egy életre megtanuljuk, hogy újévkor tanácsosabb nem vonatra szállnunk, főleg, ha egy gorilla is a szerelvényen tartózkodik…

Hozzászólás
Tetszett? Ossza meg ismerőseivel!

You may also like...