Áprilisi moziajánló – 1. hét

Április első hetében öt új film kerül a magyar mozikba, ezeket ajánljuk most elsőként a hónapból.


Brazilok (április 6.)

Magyar vígjáték, de ezúttal nem a hagyományos szereplőkkel, másfajta történetmeséléssel, egy kis Don Camillo utánérzéssel. Ez a brazilok magyar módra.

 

Power Rangers (április 6.)

Ezt is megértük, a szuperhősök korában a Power Rangersből is elkészült a mozifilm a XXI. században is. A 90-es évek egyik kedvelt sorozatából 1995-ben és 1997-ben is katasztrofális mozifilmek készültek, ezúttal tehát egy nem túl magas lécet kell átugraniuk a készítőknek.

 

Rég nem szerelem (április 6.)

Ugye milyen kellemetlen érzés akár 5 percre is találkozni olyasvalakivel, akivel kölcsönösen nem kedveljük egymást? Most képzeljük el ezt napi szinten hosszú órákig. 15 év házasság után Marie és Boris elválnak, ám kénytelenek továbbra is egy fedél alatt élni. Főszerepben az a Bérénice Bejo, akit a 2000-es évek elején az egyik legígéretesebb francia színésznőnek tartottak.

 

Tejben, vajban, szerelemben (április 6.)

Hosszabb szünet után rendez ismét egész estés filmet Emir Kusturica. Az Arizoniai álmodozók, az Underground és a kultfilmmé váló Macska-jaj rendezője a 2014-es Words with Gods rövidfilm-gyűjteményből a saját szegmensére alapozva készítette el új filmjét. A szerb származású rendező ezúttal a főszereplőt is alakítja Monica Bellucci mellett ebben a valóság és fantázia között vibráló filmben.

Vén rókák (április 6.)

Zach Braff, a Dokik című sikersorozat főszereplője ismét a rendezői székbe ült, és korábbi keserédes filmje (Bárcsak itt lennék 2014-ből) után ezúttal „biztosra” ment. Az 1979-es megegyező című film (Going in Style) feldolgozásában olyan legendák tűnnek fel, mint Morgan Freeman, Michael Caine, Alan Arkin vagy éppen Ann-Margret és Christopher Lloyd. A sablonos történet elkerüléséért pedig forgatókönyvíróként az a Theodore Melfi felelt, aki korábban a St. Vincenttel és a Számolás jogával már bizonyított.

 

Hozzászólás
Tetszett? Ossza meg ismerőseivel!

You may also like...