Májusi moziajánló – 1. hét

Négy filmmel indul a májusi hónap a mozikban.


A galaxis őrzői vol. 2. (május 4.)

Óriási siker volt 2014-ben A galaxis őrzőinek, így nem volt meglepő, hogy viszonylag hamar megérkezett a folytatás. Szenzációsan lovagolta meg a retro vonalat tele poénokkal, jó zenékkel és persze – mivel mégiscsak Marvel filmről van szó – látványos jelenetekkel és nem túl mély karakterekkel, igaz ez utóbbi egy ilyen vígjátékban nem is komoly elvárás. A vonalat pedig tökéletes viszi tovább a folytatás is.


Emlékképek (május 4.)

A tavaly elhunyt Oscar életműdíjas Andrzej Wajda utolsó filmje ismét egy nagyon erős dráma. Amely ezúttal nem egy önmagában is sorsfordító témát (Katyn, Hamu és gyémát, Walesa) mutat be, hanem Wladyslaw Strzeminski személyében egy avantgárd festő háború utáni ellehetetlenítését. A főszerepben a magyar közönség által a 80-as években körülrajongott (Eszkimó asszony fázik) Boguslaw Lindával.


Hogyan legyél latin szerető (május 4.)

Egy dilis vígjáték a gazdag vénlány vagyonára évtizedek óta pályázó fickóról, aki aztán annak rendje és módja szerint pórul járva kénytelen visszacsöppeni a való világba. Persze mindez nem megy egyszerűen, pláne ha Raquel Welchek bukkannak fel nagymamaként…


Julieta (május 4.)

Majdnem pontosan egy éve került bemutatásra Pedro Almodóvar legújabb filmje, amely a „megszokottnál” is nagyobb késéssel érkezett meg a magyar mozikba. Pedig örömmel kijelenthető, hogy a spanyol rendező visszatért! Néhány felejthetőbb film után ismét a régi erejében tündököl, ezúttal is egy élénk filmben, egy nagyon erőteljes női főszereplővel.


Hozzászólás
Tetszett? Ossza meg ismerőseivel!

You may also like...