7 érdekesség a Reszkessetek betörők című filmről

A Reszkessetek betörők című vígjátékot senkinek nem kell bemutatni. Kissé leegyszerűsítve, a karácsony elképzelhetetlen a hihetetlenül leleményes Kevin és a két nem annyira eszes bűnöző fantasztikus története nélkül.

A film még a Guinnes Rekordok Könyvébe is bekerült minden idők egyik legnagyobb kasszasikereként. Ha nem tévedünk, akkor a kedves olvasó is sokadszor látta a filmet idén karácsonykor. Azonban biztosak vagyunk benne, hogy az alábbiakban olvasható érdekességek az újdonság erejével hatnak majd a filmmel kapcsolatban.


1. Buzz barátnője (Buzz ugyebár Kevin bátyja) valójában nem is lány volt, hanem a a film művészeti rendezőjének fia, akit lánnyá maszkíroztak. A rendező nem szeretett volna egyetlen tinédzser lányt sem feldühíteni azzal, hogy az ő képét használják fel erre a célra.


2. A Szennyes lelkű angyalok című film, amelyet a filmben Kevin néz, valójában nem létezik. A gengszterfilm rövid jelenetét kifejezetten azért forgatták le, hogy a filmben felhasználhassák.


3. A ház, amelyben Kevin és családja lakott a filmben, Illinois államban található, a gazdag Winnetka városában a Lincoln Avenue 671. címen. A három szintes családi házat 2011-ben 2,4 millió $-ért eladásra kínálták, majd a következő évben 1,585 millió $-ért el is adták. Azóta a ház turisztikai látványosság.


4. Harry szerepét eredetileg felajánlották Robert De Niro és John Lovitz számára is, de mindketten elutasították a felkérést.


5. A filmben Fuller szerepét, aki mindig az ágyba pisil, Macaulay Culkin valódi testvére, Kieran játszotta.


6. A térképet, amelyen az általa tervezett csapdák pontos helye látható, valóban Macaulay Culkin rajzolta meg.


 

7. A Harry szerepét megforáló Joe Pesci gyakran elfelejtette, hogy családi filmben szerepel, és a forgatások során meglehetősen gyakran kicsúszott a száján az a bizonyos ‘f’ betűvel kezdődő angol káromkodás. Chris Columbus rendező azt tanácsolta neki, hogy használja helyette a ‘fridzsider’ szót.

Hozzászólás
Tetszett? Ossza meg ismerőseivel!

You may also like...