Jackie Brown szereplők akkor és most – ma 19 éve mutatták be Tarantino filmjét

1997-ben ezen a napon mutatták be Quentin Tarantino rendező Jackie Brown című filmjét. Elmore Leonard ‘Rum Punch’ című novellája alapján a rendezőt Pam Grier klasszikus, a feketéket sztereotip helyzetekben bemutató filmjei inspirálták. Megváltoztatta a főszereplő nevét (Burke helyett Brown) és maga Grier lett a főszereplő. A film a légikísérő Jackie történetét követi, aki keresetkiegészítésként pénzt csempészik egy feketepiaci fegyverkereskedőnek. Amikor Jackiet lekapcsolja az ATF (Alkohol- és Dohánytermékek, illetve Lőfegyverek Forgalmával Foglalkozó Iroda), alkut kötve a hatósággal belemegy egy utolsó pénzmosásba, azt tervezve, hogy lelép a pénzzel.

A szereplők között többek között Samuel L. Jacksont és Michael Keatont is felvonultató Jackie Brown című filmet a kritikusok és a nézők egyaránt pozitívan fogadták, és a nagy visszatérést hozták meg Griernek és Robert Forsternek is. Most pedig nézzük meg, hogy Tarantino harmadik filmjének szereplői hogyan is néznek ki manapság.

Pam Grier, Jackie Brown

Akkor: Pam Grier,  a feketéket sztereotip helyzetekben bemutató filmek sztárja (Coffy, Foxy Brown), játszotta a légikísérő Jackie Brown, aki keresetkiegészítésként pénzt csempészik egy fegyverkereskedőnek. Karakterét a ’70-es években készült filmjei inspirálták.

Most: Grier azóta olyan filmekben szerepelt, mint a ‘Kemény dió’ és ‘A Mars szelleme’, továbbá az ‘L.’ című tévésorozat. Rendszeresen visszatér a ‘Smallville’ sorozatba, legutóbb pedig ‘A vasöklű férfi’ című sorozatban tűnt fel. Továbbá egy még cím nélküli akció sorozat főszerepére is kiválasztották, amelyben egy visszavonult alkotmányvédőt fog játszani, akit visszahívnak ügynökök kiképzésére.


Samuel L. Jackson, Ordell Robbie

Akkor: Samuel L. Jackson, aki Tarantino ‘Ponyvaregény’ című filmjében Ordell Robie szerepét játszotta, játssza a filmben a fekete fegyverkereskedő és csempész szerepét, aki Jackievel hozatja be az országba a pénzt és – Jackie tudta nélkül – drogokat is.

Most: Jackson igazán elfoglalt színész. A Marvel mozi-univerzumában Nick Furyként olyan filmekben szerepel, mint a ‘Vasember 3’ és a ‘Bosszúállók’, illetve  szerepet kapott a ‘Django elszabadul’ című újabb Tarantino filmben is, valamint feltűnt Spike Lee ‘Oldboy’ című filmjében, majd pedig a ‘RoboCop’  remakejében, amelyben ismét együtt dolgozhatott a Jackie Brownban szintén szereplő Michael Keatonnal is. 2016-ban pedig a ‘Tarzan legendája’ című filmben láthattuk.


Hozzászólás
Tetszett? Ossza meg ismerőseivel!

You may also like...