Áprilisi moziajánló – 2. hét

Újabb hat film érkezik a magyar mozikba április második hetében.


Amerikai pasztorál (április 13.)

Tartja magát az a vélekedés, hogy könyvből nagyon nehéz jó filmet készíteni. Márpedig Philip Roth Amerikai pasztorálja (amelyért Pulitzer-díjat is kapott a szerző 1997-ben) egy vaskos, 500 oldalas, nehéz olvasmányos mű, amely egy nyomasztó családi történetbe fűzve mutatja be mélyen leásva az Egyesült Államok társadalmát. Nos, ebből is látszik, hogy a rendezés mellett a főszerepet is játszó Ewan McGregornak talán még a szokásosnál is nehezebb dolga volt.


Bébi úr (április 13.)

A DreamWorks immár 34. animációs filmje is érkezik a mozikba. Ezek minősége között elég nagy volt a hullámzás, de bevétel szempontjából eddig mind bőven nyereségesnek bizonyult – így lesz ez a Bébi úrral is, amelyben ezúttal egy öltönyös-aktatáskás kisbaba fog össze bátyjával, számos vicces jelenettel tarkítva.

 


Halálos iramban 8. (április 13.)

Immáron a nyolcadik részéhez érkezett a franchise – először Paul Walker nélkül. Az ötödik rész után alaposan megújuló széria (háttérbe szorult a versenyzés, több a világmegváltó, elképesztő akció) ezúttal is követi az elmúlt részek hagyományát, ám ezúttal úgy tűnik Dom (Vin Diesel) hátat fordít a családnak.

 


Nyuszi suli: Az aranytojás őrzői (április 13.)

Kedves húsvéti német animációs mese, ahol a különc nyuszifiúnak kell beilleszkednie egy közösségbe.

 


Örök szerelem – Marguerite és Julien (április 13.)

A 2015-ös Arany Pálmán jelölésig jutó Valérie Donzelli rendező-forgatókönyvíró éveken átívelő szerelmi története Marguerite-ről és Julienről. Ám a mindent elsöprő, gyerekkori szerelem idővel alaposan megváltozik.


Pingvinek vándorlása 2. (április 14.)

Komoly sikert aratott 2005-ben Luc Jacquet dokumentumfilmje az emberiség által sokáig ismeretlen császárpingvinekről, amely Oscar-díjat és César-díjat is nyert. A francia rendező most 12 évvel később ismét az Antarktiszre kalauzolja a nézőket, ahol egy fiatal pingvin életét követhetjük a kezdetektől.


 

Hozzászólás
Tetszett? Ossza meg ismerőseivel!

You may also like...