Februári moziajánló

Februárra ezúttal 15 filmet ajánlunk a mozikból.

Az alapító (február 2.)
A másodvirágzását élő Michael Keaton a Birdman és a Spotlight után újabb emlékezetes alakítás nyújt a McDonald’s aranyéveiről szóló életrajzi ihletésű filmben.


Körök (február 2.)
A japán horror kultfilm amerikai feldolgozásának kissé váratlan és erősen indokolatlan folytatása.


Mi ez a cirkusz? (február 2.)
Különleges dokumentumfilm, amely a valóság és a fikció között lavírozva mutatja be egy formabontó cirkuszi társulat életét.


A sötét ötven árnyalata (február 9.)
A szürke ötven árnyalatát vagy imádták, vagy gyűlölték az emberek. Itt a folytatás, hasonló reakciókkal.


Jackie (február 9.)
Nem egy klasszikus életrajzi film Jackie Kennedy életéről. A főszereplő Natalie Portman olykor hátborzongató alakítása komoly díjesőt ígér.


LEGO Batman – A film (február 9.)
Ezúttal a denevérember és társai kerülnek Lego figurára az animációs sorozatban – természetesen rengeteg komikus jelenetben.


Arany (február 16.)
Pitiáner tolvaj vagy zseniális szerencsevadász? A ’90-es évek elején kirobbanó, Bre-X cég általi bányacsalás igaz története szolgált alapul a Matthew McConaughey főszereplésével készült filmhez.


Az egészség ellenszere (február 16.)
Valóság vagy rémálom? Vagy ez csak az ellenszer hatása? Misztikus thriller A kör amerikai verziójának rendezőjétől.


Holdfény (február 16.)
A hónap egyik meglepetése, amely már eddig is egy halom díjat zsebelt be. Egy nehézsorsú fiatal életének háromrészes narratívája tárul elénk.


Kojot (február 16.)
Kortárs magyar western? Egy nyers, feszült, kétségbeesett, dühös, frusztrált világról – itthonról.


Oroszlán (február 16.)
Megható és megrázó történt egy indiai fiúról, aki húsz éve otthonában elvész. Egy ausztrál pár örökbe fogadja, ám 25 évesen szeretné megtalálni családját.


Paterson (február 16.)
Egy újabb Jim Jarmusch mestermű. Tény, hogy nem hétköznapi filmjeiről híres rendező filmjeihez különleges hangulat szükséges, ezúttal sincsen másként.


Pofoncsata (február 16.)
A korszak számos sorozatból, moziból ismert vicces alakja megfordul a két középiskolai tanár egymás esésének sztorijában.


A régi város (február 23.)
Az már eddig is világos volt, hogy Casey Affleck klasszisokkal jobb színész testvérénél, ám ezt a drámát követően Hollywood legnagyobbjai közé emelkedhet. Talán a hónap leginkább várt mozija.


John Wick: 2. felvonás (február 23.)
2014 egyik kellemes meglepetése volt Keanu Reeves stílusos akciófilmje. A beharangozottnál kicsit később, de itt a folytatás.


 

Hozzászólás
Tetszett? Ossza meg ismerőseivel!

You may also like...