Ha december, akkor nemcsak Csillagok háborúja

A 2015-ös Az ébredő erő óta a Csillagok háborúja filmek uralják decemberben a mozikat. Ezért mi most inkább a többi mozifilmre próbáljuk felhívni a figyelmet.


Megjött apuci! 2. (december 7.)

Tavaly az ünnepek előtt, idén azok után kapjuk meg Will Ferrell agymenésének folytatását. Tény, hogy humorát vagy imádni vagy gyűlölni lehet, de az egészen érdekes szereposztás (Mark Wahlberg, Linda Cardellini no és John Cena) most Mel Gibsonnal és John Lithgow-val kiegészülve további helyzetkomikumokat szült.


A széf (december 7.)

James Franco korunk egyik lefoglalkoztatottabb színésze, így aztán láthatjuk minden kaliberű filmben (számtalanszor bizonyította már tehetségét, de sok-sok agyament szerepet is megformált). Talán a horror maradt ki (az új Alien filmet kivéve) – de csak eddig. A bankrablásra vetemedő két nővér története viszont elég nagy zagyvasággá válik és ezen James Franco sem segít sokat.


Wonder Wheel: Az óriáskerék (december 7.)

Woody Allen legújabb filmjében ezúttal is csak néhány lépéssel lép ki negyven éve megszokott New York-i komfortzónájából (mindössze Coney Islandig hajózunk), de a sztárparádéból (Kate Winslet, James Belushi, Justin Timberlake) és a nem hétköznapi sztoriból jottányit sem enged. Egy családi drámát egy fiatal és roppant élénk fantáziájú életmentő szemén keresztül követhetjük.


Eszeveszett esküvő (december 14.)

A minden idők egyik legjobb filmjei közé méltán bekerülő 2011-es Életrevalók alkotói, Olivier Nakache és Eric Toledano harmadik egész estés mozifilmje érkezik a hó közepén a mozikba. Ezúttal egy vérbeli szórakoztató vígjátékot készítettek, amelyben egy rutinos rendezvényszervező és csapata küszködik az elemekkel.


Az igazi csoda (december 14.)

R. J. Palacio 2012-ben írta meg Csodácska című könyvét, amely hazánkban is joggal aratott sikert. Sokat nem kellett várnunk a filmadaptációra, amelyben a készítők igyekeztek biztosra menni, hiszen a kisfiú drámai szerepét arra a Jacob Tremblayre bízták, aki 2015-ben már bizonyított a szívszorító A szoba című remekműben.


Apavadászat (december 21.)

Egy kis Dumb és Dumber hasonlóság, csak kevesebb debilitással. A két nem túl elmés testvér (Owen Wilson, Ed Helms) felnőttként szembesül azzal, hogy anyjuk (Glenn Close) nem igazán biztos abban, hogy ki a fiúk apja. A testvérek útnak indulnak kideríteni az igazságot.


Ferdinánd (december 21.)

Minden mesék legnagyobBIKA? Ha nem is, de egy nagyon kedves történet minőségi kivitelezésben. Nagyot nem is hibázhattak a készítők, hiszen Munro Leaf Ferdinánd, a bika című 1936-os nagyszerű (tan)mesekönyvét vitték vászonra.


Jumanji: Vár a dzsungel (december 21.)

Talán tényleg az a legjobb megfogalmazás a filmre, hogy ez akkora őrültségnek tűnik, hogy akár még élvezhető is lehet. Az viszont biztos, hogy aki az 1995-ös kalandos, kedves Robin Williams-féle Jumanji film folytatását várja, alaposan meg fog lepődni…


Bőrpofa (december 28.)

Nagyon erőltettet ezt írni, de vajon hányadik bőrt húzzák még le a Texasi láncfűrész mészárlás-filmekről? Bizonyára a 2017-es Bőrpofa sem az utolsó (amely immár a nyolcadik rész amúgy), hiszen már a 90-es években is készültek erősen felejthető folytatások. A slasher horror kedvelőinek ettől függetlenül kötelező darab.


A tökéletes hang 3. (december 28.)

Üdítő frissességet jelentett 2012-ben a Pitch Perfect első része és az, ahogy ilyenkor lenni szokott jöttek a folytatások (és a hírek szerint hamarosan sorozat is érkezhet). Most decemberben már a harmadik részben áll össze a csapat.


A legnagyobb showman (december 28.)

Az, hogy Hugh Jackman nagyszerű színész, sőt színésznél még több is, eddig is nyilvánvaló volt, de a Marvel filmekből kilépve most újra bizonyítja ezt. A mondás, miszerint, amit az emberi elme el tud képzelni, amiben hinni tud, azt meg is tudja valósítani az a valósággá vált P. T. Barnum életében. A legendás cirkuszalapító életét bemutató musical igazi csodának ígérkezik.


Egy szent szarvas meggyilkolása (december 28.)

…és akkor jön egy döbbenetes erős pszichológiai dráma/thriller/horror az év végére. Egy árva tinédzser fiú barátságot köt a híres sebésszel (Colin Farrell). Ám mindez csak egy álca arra, hogy bosszút álljon mindenért.


 

Hozzászólás
Tetszett? Ossza meg ismerőseivel!

You may also like...