Márciusi moziajánló

Nagyon erős hónap következik márciusban a mozikban, számtalan régóta vár filmélménnyel.

Logan – Farkas (március 2.)
Az egész év egyik legjobban várt filmje, amelyben a X-Men széria legérdekesebb szereplője, Wolverine egy utolsó próbatételre indul.

Szólít a szörny (március 2.)
Szívszorító fantasy, amelyben egy fiú egy faóriáshoz fordul segítségül.


T2: Trainspotting (március 2.)

Ismét Danny Boyle rendezésében és a jól ismert szereplőkkel tér vissza a 90-es évek egyik kultikus filmje. Aki imádta, ezt is imádni fogja.

 

Testről és lélekről (március 2.)
Egyszerre lélekemelő és –romboló berlini Arany Medve díjas magyar film Enyedi Ildikótól rendkívüli képi világgal.

A fehér király (március 9.)
Dragomán György magyar író 2005-ös regényén alapuló film egy disztópikus diktatúra világát mutatja be egy 12 éves fiú szemén keresztül.

Ártatlanok (március 9.)
Nyomasztó francia-lengyel dráma a II. világháború után télről, amikor a borzalmak utóhatási még nem múltak el nyomtalanul.

Kong: Koponya-sziget (március 9.)
Igazi bűnös élvezetnek ígérkezik a legújabb King Kong film: látványorgia, gigantikus szörnyek, humor, kaland és sztárparádé.

Kincsem (március 16.)
A XIX. század híres csodakancájáról, Kincsemről készült nagyszabású magyar közönségfilm szerelmi szállal fűszerezve.

Némaság (március 16.)
Martin Scorsese legújabb monumentális mesterműve közel három órában. A rendező régi álma volt az 1966-os Endó Súszaku regény feldolgozása.

A szépség és a szörnyeteg (március 23.)
Komoly színészgárda sorakozott fel legújabb adaptációban, amely látványvilága ismét lebilincselő, de kérdés, hogy tud-e még újat mutatni.

Bukós szakasz (március 23.)
A 70-es, 80-as évek népszerű amerikai motoros rendőr sorozatából (Chips) készült film R-kategóriás besorolást kapott, így semmi finomkodásra nem számíthatunk.


Élet (március 23.)

A sztárparádéval érkező sci-fiben földönkívüli életre lelnek a kutatók, ám az sokkal veszélyesebb, mint elsőre gondolták.


Stefan Zweig: Búcsú Európától (március 23.)

Koprodukciós életrajzi film Stefan Zweig osztrák íróról, aki 1936-ban emigrációba kényszerült és soha nem térhetett vissza hazájába.

A stylist (március 30.)
Szokatlan hangvételű, megosztó film a párizsi divatvilágból Kristen Stewart főszereplésével. Azt nem tudni, hogy az eredeti „Personal Shopper” címből miként lett ez a magyar cím, hiszen legkevésbé sem vonatkozik a filmre.

Hupikék törpikék: Az elveszett falu (március 30.)
Harmadszor térnek vissza a mozivászonra az egykori rajzfilmsorozat ismert alakjai.

Menedék (március 30.)
Az igaz történeten alapuló Diane Ackerman könyv filmadaptációja. Varsó német megszállásakor két állatkerti gondozó emberek százait igyekszik megmenteni.

Páncélba zárt szellem (március 30.)
Minden idők egyik, ha nem a legjobb anime filmje élőszereplős feldolgozást kapott. A japán főszereplőt Scarlett Johansson játssza, mindez önmagában számtalan kritikát okozott. Ettől függetlenül a cyberpunk rajongóknak kötelező darab.

+1
Az univerzum története (március 30.)
Terrence Malick ezúttal egy dokumentumfilmben igyekszik megfogni a mindenség és az ember viszonyát. Nem egy klasszikus mozi élmény gyönyörű felvételekkel.

Hozzászólás
Tetszett? Ossza meg ismerőseivel!

You may also like...