Júliusi moziajánló – 3. hét

Megérkezett Christopher Nolan legújabb nagyszabású filmje, valamint Luc Besson is elkészült élete főművével.


Dunkirk (július 20.)

Sokan – joggal – tartják napjaink legnagyobb rendezőjenek Christopher Nolant. Elég csak nyersen sorra venni filmjeit: Mementó, Batman: kezdődik, A tökéletes trükk, A sötét lovag, Eredet, A sötét lovag: Felemelkedés, Csillagok között. A második világháború egyik leghíresebb ütközetét, a dunkerque-i csatát bemutató műben a szövetségesek számára úgy tűnik nincs kiút az őket beszorító Harmadik Birodalom ellen. A háború borzalmait már eddig is számtalan nagyszerű film bemutatta, de Nolan Dunkirkjét már most joggal oda lehet tenni a klasszikusok közé.


Szerelmes SMS (július 20.)

A romantikus történetben Clara a fiatalon elhunyt szerelmét gyászolja; a traumát feldolgozva SMS-ben igyekszik búcsúzni tőle, nem is sejtve, hogy a telefonszámot azóta már más kapta. Az új tulajdonos viszont egy kedves, érzékeny fiatalember, aki kezd beleszeretni az üzenetküldőbe… Karoline Herfurth első rendezése – egyben a főszerepet is játssza. Bő másfék évtizeddel ezelőtt a Csajok a csúcson című tinifilmből ismerhette őt meg a magyar közönség.


Valerian és az ezer bolygó városa (július 20.)

Luc Besson évtizedek óta szerette volna vászonra vinni Valérián és Laureline történetét – a rendező gyerekkori kedvence volt a francia 60-as évek végén indult képregénysorozat, amelyet hosszú ideig megrendezhetetlennek tartott annak bonyolult világa miatt. Az ötödik elem készítésekor viszont már elkezdett dolgozni rajta és két évtizedet követően végül el is készült a mű. A képregény egyébként George Lucas saját bevallása szerint is a Star Wars világ egyik alapjául szolgált.


Hozzászólás
Tetszett? Ossza meg ismerőseivel!

You may also like...